Pozivamo sve zainteresirane na informativne radionice za provedbu 6. LAG Natječaja

Pozivamo sve zainteresirane na radionice za provedbu 6. LAG  Natječaja tipa operacije 1.1.4 "Potpora malih poljoprivrednih gospodarstava", sukladan TO 6.3.1. Programa ruralnog razvoja RH.

Radionice će se održati prema slijedećem rasporedu.

 

14.01.2022.     13:30   GENERALSKI STOL Vijećnica OpćineGeneralski Stol 32

                         17:00     BOSILJEVO   Vijećnica Općine Bosiljevo, Ulica iseljenika Bosiljeva 1


17.01.2022.    13:00     OTOČAC        Gacko pučko otvoreno učilište,Trg Dražena Bobinca 2

                        18:00     JOSIPDOL      Vijećnica Općine Josipdol, Ogulinska 12


18.01.2022.    13:00     OGULIN           Pučko otvoreno učilište Ogulin, Trg Petra Stipetića 1

                        16:00     TOUNJ             Vijećnica Općine Tounj, Linije 3B  Otkazano


 19.01.2022.    14:00     SLUNJ              Pučko otvoreno učilište Slunj, Trg dr. Franje Tuđmana 9


 20.01.2022.    13:00     SABORSKO     Općina, Senj 44

 

 

 Nadamo se Vašem odazivu.

6. LAG Natječaj za provedbu tipa operacije 1.1.4. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ koji je sukladan TO 6.3.1. Programa ruralnog razvoja RH

6. LAG NATJEČAJ

 

Lokalna akcijska grupa Frankopan objavljuje Natječaj za provedbu podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije«, tip operacije 1.1.4. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ koji je sukladan tipu operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom LAG natječaju iznosi 2.831.962,50 HRK, a udio javne potpore u prihvatljivim troškovima ulaganja iznosi 100% prihvatljivih troškova.

Visina javne potpore po projektu iznosi 113.278,50 HRK.

Prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem/prebivalištem na području LAG-a Frankopan koji obuhvaća područje gradova Ogulin, Slunj i Otočac te općina Bosiljevo, Cetingrad, Generalski Stol, Josipdol, Plaški, Saborsko i Tounj.

PISANI UPITI:

Upite vezane za odredbe LAG Natječaja potencijalni korisnici mogu postavljati isključivo putem e-pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u razdoblju od 17. prosinca 2021. do 19. siječnja 2022. godine.

Odgovori na pravovremeno postavljene upite bit će objavljeni na mrežnim stranicama: www.lag-frankopan.hr.

INFORMATIVNE RADIONICE:
Za potrebe pripreme potencijalnih prIjavitelja na ovaj LAG natječaj, održat će se informativne radionice. Datum i mjesto održavanja radionica objaviti ćemo na mrežnoj stranici LAG-a.

ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA PROJEKTA: 24. siječnja - 10. ožujak 2022. godine.

Tekst natječaja s pripadajućim obrascima i prilozima preuzmite u nastavku:

 

LAG NATJEČAJ TEKST

 

OBRASCI:

Obrazac A : Prijavni  obrazac 

Obrazac B. Poslovni plan opisni dio

Obrazac B. Poslovni plan tablični dio

Obrazac C. Izjava o veličini poduzeća

Obrazac D. EVPG kalkulator

Obrazac E. Izjava o davanju suglasnosti za obradu osobnih podataka prijavitelja

Prilozi:

Prilog I. Dokumentacija za podnošenje Zahtjeva za potporu

Prilog II. Popis poljoprivrednih proizvoda obuhvaćen Dodatkom I. Ugovora o EU

Prilog III. Vodić za mikro, mala i srednje velika poduzeća

Prilog IV. Pojašnjenje kriterija odabira projekata

Prilog V. Pravilnik za odabir projekata na natječajima LAG-a Frankopan

Izabran novi Predsjednik LAG Frankopan

Alen Halar2

9.12.2021. godine održana je  sjednica Skupštine Lokalne akcijske grupe Frankopan na kojoj je jednoglasno izabran novi predsjednik LAG-a, g. Alen Halar, načelnik općine Generalski stol.

- Zahvaljujem prije svega dosadašnjem predsjedniku, gospodinu Nenadu Jankoviću na angažmanu u prethodnom razdoblju, zahvaljujem svim članovima Skupštine na ukazanom povjerenju, budući da sam uključen u rad LAG-a od samog početka, vjerujem da svojim iskustvom i znanjem mogu doprinjeti daljnjem razvoju LAG-a na dobrobit cijelog područja LAG Frankopan.

 

 

LAG Frankopan na 4. Hrvatskom ruralnom parlamentu

4Ruralni parlament

LAG Frankopan je prošlog tjedna  sudjelovao na 4. Hrvatskom ruralnom parlamentu u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj, Ministarstva poljoprivrede, Mediteranskog sajma i suorganizaciji LEADER mreže Hrvatske, te pokroviteljstva Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora. Ovom prilikom održana je i sjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora na temu  “Strategija od polja do stola i kratki lanci opskrbe” . – Drugog dana održana je zanimljiva panel rasprava na temu Dugoročna vizija za ruralna područja Europske unije i Republike Hrvatske, Ruralni pakt i Europski akcijski plan za ruralna područja

10 dana do početka zaprimanja prijava na nacionalni Natječaj 6.3.1.

198

Prijave za Natječaj za provedbu Podmjere 6.3.1. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava« - započinju 15. studenog 2021. godine putem sustava AGRONET. Pozivamo sve potencijalne korisnike koji su još u potrazi za korisnim informacijama vezanim uz ovaj Natječaj da posjete mrežnu stranicu Programa ruralnog razvoja

U padajućem izborniku (Izaberite natječaj)  odaberite natječaj 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava (12.10.2021.-28.12.2021) i možete pregledati pitanja i odgovore  vezane na upite uz ovaj Natječaj.

Ukoliko imate dodatnih pitanja možete ih postaviti  OVDJE.

 

 

 

Pokrenuta inicijativa za osnivanje FLAG-a

Izvor: KA portal

Fotografija KA portal

Predsjednik LAG Frankopana g. Nenad Janković potpisao je u utorak u Karlovcu Sporazum o suradnji za formiranje Lokalne akcijske grupe u ribarstvu. Ovaj sporazum su na inicijativu Karlovačke županije potpisali predstavnici LAG-ova koji djeluju na području županije: LAG-a Vallis Colapis, LAG Petrova Gora i LAG Frankopan. Ribarstvo  trenutno nije uključeno u rad LAG-ova no s ovom inicijativom, želimo se uključiti u razvoj kontinentalnog slatkovodnog ribarstva. 

Nenad Janković je  istaknuo: - Postoji veliki potencijal za uzgoj slatkovodne ribe na našem području Imamo na svom području i Zavod za praćenje riječnih riba i rakova koji bi se isto tako mogao uklapati po pitanju znanstvenog praćenja i uključen po potrebi u rad. Radi se o ruralnim područjima gdje i je smisao LAG-ova da budu korisnici EU fondova i sredstava, i posebni dio vezan za ribarstvo je itekako dobro došao. 

Osnivanjem FLAG- na našem području korisnicima bi omogućili korištenje potpora i financiranje projekata iz Fonda za pomorstvo i ribarstvo. 

LAG Frankopan organizira radionicu za TO 631 (mali poljoprivrednici)

Slika info radionica

Tip operacije 6.3.1., Podmjera 6.3. Mjera 6., najpopularnija je podmjera Programa ruralnog razvoja i za ove natječaje se u pravilu prijavljuje najviše  kandidata, a trenuno su u najavi novi nacionalni i LAG Frankopan natječaj. Putem ovog natječaja malim poljoprivrednicima, koji imaju EVPG 2.000-8.000 EUR) dodjeljuju se bespovratne potpore u iznosu od 15.000 eura malim poljoprivrednim gospodarstvima, za kupnju mehanizacije, strojeva i opreme ali i razna ulaganja u poljoprivrednu djelatnost 

Stoga, ovim putem pozivamo sve zainteresirane potencijalne korisnike podmjere 6.3.1 da nam se pridruže na informativnom predavanju u subotu 16.10.2021. godine u 11:00 prostorijama POU Ogulin, Trg Petra Stipetića 1,na kojoj ćemo ih pobliže upoznati sa detaljima ovih natječaja.

8. Festival Ogulinskog zelja

nafalice zeljarimo 1

Voditelj LAG FRANKOPAN na Radio Ogulin

VoditeljKubelka

Voditelj LAG Frankopana, g. Vladimir KUBELKA gostovao je na Radio Ogulin u emisiji „Oči u oči“.

Ovom prilikom g. Kubelka  predstavio je aktualnosti i aktivnosti LAG Frankopana, te najavio nove natječaje i održavanje 8. Festivala ogulinskog zelja 16.10.2021. godine.

Cijelu emisiju možete poslušati ovdje

 

U izradi je Nacionalni plan razvoja ekološke poljoprivrede 2023.-2030.

Poljoprivredni proizvodi slika

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske pristupilo je izradi Nacionalnog akcijskog plana razvoja ekološke poljoprivrede 2023. - 2030, kojim će se utvrditi smjer razvoja ekološke poljoprivrede.

Pozivamo sve zainteresirane da se aktivno uključe u izradu ovog strateškog dokumenta, koji je od nacionalnog značaja, ispunjavanjem anonimnog anketnog upitnika.

 Prikupljeni podaci će se koristiti za utvrđivanje stanja sektora u Republici Hrvatskoj, odnosa ekološkog i konvencionalnog načina proizvodnje te će služiti kao važan izvor informacija za definiranje budućih mjera.

Image

 

Broj ureda: 047 296 258 

Telefaks: 047 296 257 

Voditelj: Vladimir Kubelka 

Mobitel: 099 2351 154

e pošta: lag.frankopan@gmail.com

LAG Frankopan aktivna je i na društvenim mrežama poput Facebooka. Uključite se i vi!

Lokalna akcijska grupa (LAG) 

Frankopan

Ivane Brlić Mažuranić 2b 

47300 Ogulin

© LAG Frankopan. Sva prava pridržana. Izrada: LAV studio