Pitanja i odgovori

LAG natječaji

Poštovani,

U nastavku donosimo kratku uputu vezanu uz sustav pitanja i odgovora.

Prije postavljanja upita

Na našoj web stranici www.lag-frankopan.hr objavljuju se odgovori na upite vezane uz pojedini natječaj (tip operacije). Kako postoji mogućnost da smo ranije zaprimili upit sličan vašem, molimo Vas da niže na ovoj stranici pogledate i provjerite da li je na takav upit već odgovoreno.

Kako postaviti pitanje?

  1. Upišite svoje ime i prezime i epoštu putem koje ćemo dalje komunicirati s Vama
  2. U padajućem izborniku odaberite natječaj (tip operacije) na koji se vaše pitanje odnosi.
  3. Postavite i pošaljite pitanje

Odgovaranje na upite

Odgovor nećete zaprimiti na svoju adresu e-pošte koju ste ostavili u obrascu, već ćete dobiti obavijest s poveznicom putem koje ćete direktno pristupiti odgovoru na našoj web stranici.

Napominjemo kako se, u skladu s odredbama navedenim uz svaki pojedini natječaj, jedino odgovori na upite koji su postavljeni na ovaj način, kao i odgovori objavljeni na mrežnoj stranici www.lag-frankopan.hr smatraju službenim.

 

Postavite pitanje

Ime i prezime:
Ovo polje je obvezno.

Email:
Ovo polje je obvezno.

Odaberite područje upita:
Ovo je obvezno polje.

Vaše pitanje:
Ovo je obvezno polje.

Pregled pitanja i odgovora

Poštovani, citiram iz Pravilnika: "... Pod uštedom energije za ovaj natječaj se podrazumijeva kupnja i po potrebi ugradnja isključivo NOVE poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme u svrhu poljoprivredne proizvodnje... Ukoliko je u poslovnom planu naznačena kupnja više komada NOVE poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme u svrhu poljoprivredne proizvodnje i/ili više komada NOVE opreme u svrhu prerade proizvoda iz Dodatka I Ugovora o funkcioniranju EU, za izračun uvjeta „Najmanje 10% a najviše 30% aktivnosti prikazanih u poslovnom planu moraju se odnositi na obnovljive izvore i/ili uštedu energije“, uzimaju se vrijednosti sve navedene poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme u svrhu poljoprivredne proizvodnje i/ili NOVE opreme u svrhu prerade proizvoda iz Dodatka I Ugovora o funkcioniranju EU." Je li to znači da se vrijednosti kupljene RABLJENE, a ne nove opreme u svrhu poljoprivredne proizvodnje ne uzimaju za izračun uvjeta? Molim da u ovom slučaju konkretno pojasnite pojam" nove opreme"

Pod uštedom energije, unutar kriterija odabira br. 3, za ovaj natječaj se podrazumijeva kupnja isključivo nove poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme koja je nabavljena od ovlaštenih prodavatelja. Kupnja rabljene poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme u svrhu poljoprivredne proizvodnje i/ili rabljene opreme u svrhu prerade ne smatra se uštedom energije u kriteriju odabira br. 3.

Što trebam upisati u rubriku UKUPNA GODIŠNJA BILANCA u Izjavi o veličini poduzeća kada naš OPG ne vodi knjige da bi imali taj podatak?
1.osim vlastite proizvodnje grožđa dio kupujemo jer smo upisani u upisnik dopunskih djelatnosti. Da li u poslovni plan u list proizvodnja upisujemo samo vlastito ili i dopunsko? 2. Ako povecavam standardni rezultat zbog povecanja proizvodnje a ne mjenjam EVPG mogu li navesti kao cilj "povećanje proizvodnog kapaciteta.." (kojeg ujedno ne mogu dokazati novim EVPGom jer se on nece mijenjati??)
Postovani,namjeravam kupiti svu novu opremu za preradu proizvoda iz Dodatka 1. 100% ulaganja je nabavka nove opreme. 25% od toga odnosi se na uređaj koji ce stedjet el.energiju. Da li imam pravo na bodove po kriteriju odabira br.3?
Da li je uzgoj vinove loze u strategiji LAG.a?
Ja sam clan opg.a a htio bih biti nositelj projekta za koji se kandidiramo. Da li moram ja donesti potvrdu iz porezne o stanju duga ili nositelj OPG.a?