JAVNI POZIV ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA ZA UPIS U LOKALNU RAZVOJNU STRATEGIJU LAG-a „FRANKOPAN“ ZA RAZDOBLJE 2023.-2027.

Slika info radionica

U procesu prikupljanju dokumentacije potrebne za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a „Frankopan“, odnosno definiranju vizije ruralnog razvoja i planiranju budućih projekata, veliku ulogu imaju svi dionici ruralnog područja LAG-a. Vaši planovi o vlastitom poduzetničkom razvoju te zajedničkom razvoju područja na kojem živimo i djelujemo, kao i potrebama koje imamo, uvelike će doprijeti smjeru u kojem će LAG „Frankopan“ kreirati intervencije, i putem kojih će plasirati sredstva koja će imati na raspolaganju u okviru provedbe Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike za razvoj svog područja u programskom razdoblju 2023.-2027. godine.

LAG „Frankopan“ djeluje po LEADER načelima. LAG je partnerstvo predstavnika javne, civilne i gospodarske interesne skupine. Zadaća LAG-a „Frankopan“ je potaknuti članove lokalne zajednice, u svakoj od općina i gradova obuhvaćenih LAG-om, na osmišljavanje aktivnosti koje doprinose razvoju tih područja, kako na gospodarskom planu, razvoju infrastrukture, očuvanju prirodne, tradicijske, kulturne i povijesne baštine tako i na unaprjeđenju društvenog i kulturnog života stanovnika. Osnovni cilj LAG-a je doprinijeti održivom razvoju ruralnih područja otvaranjem novih radnih mjesta te zadržavanjem mladih i obrazovanih stanovnika kao i povećati kvalitetu života svih.

LAG „Frankopan“ obuhvaća cjelovito područje 10 jedinica lokalne samouprave i u svom sastavu ima gradove: Ogulin, Otočac i Slunj i općine: Bosiljevo, Generalski stol, Tounj, Josipdol, Plaški, Saborsko, Cetingrad (koje sve administrativno pripadaju Karlovačkoj županiji, osim Otočca koji pripada Ličko-senjskoj županiji).

U prošlom programskom razdoblju 2014.-2020. i u prijelaznom razdoblju 2021.-2022.,  LAG „Frankopan“ dodijelio je potpore za poljoprivrednike i javnu infrastrukturu ukupne vrijednosti 10.4 milijuna kuna. U idućem programskom razdoblju 2023.-2027., osim navedenih potpora LAG će moću pružiti potporu razvoju turizma, a jači naglasak posvetit će se i potporama za organizacijama civilnog društva. Konzultacije i radionice za pripremu Lokalne razvojne strategije odvijati će se do travnja 2023. godine.

Ovim putem pozivaju se sve zainteresirane tvrtke, obrti, poljoprivredna gospodarstva, zadruge, jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i institucije, građani i udruge/organizacije civilnog društva te vjerske zajednice koje se bave humanitarnim radom i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo sa područja LAG-a „Frankopan“ da popune i dostave obrasce projektnih prijedloga i na taj način sudjeluju u izradi Lokalne razvojne strategije LAG-a „Frankopan“ 2023.-2027.

Prijava projektnih prijedloga dostavlja se isključivo putem OBRASCA ZA PRIJAVU PROJEKTNIH  PRIJEDLOGA. Obrazac se dostavlja elektronskim putem, na adresu:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 Rok za dostavu popunjenog obrasca je 28. veljače 2023. godine.

Obrazac za prijavu projektnih ideja nalazi se OVDJE