LAG FRANKOPAN PARTNER NA PROJEKTU „ZAPOŠLJAVANJE KROZ PRISTUP PONUDI POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA“

Poljoprivredni proizvodi slika

[NOVI ESF PROJEKT] Dana 20. srpnja na tiskovnoj konferenciji u Karlovcu predstavljen je projekt "Zapošljavanje kroz suvremeni pristup ponudi poljoprivrednih proizvoda" financiran u 100% iznosu od 999.512,66kn iz Europskog socijalnog fonda.
Partneri na projektu su Ženska grupa Karlovac - Korak, LAG Frankopan, Grad Karlovac, Karlovačka županija i HR-Koncept d.o.o.


Cilj projekta je učinkovita provedba županijskih strategija kroz osnivanje 6 klubova za zapošljavanje u ruralnim područjima Karlovačke, Zagrebačke i Ličko-senjske županije.
U Ozalju, Dugoj Resi, Ogulinu, Slunju, Pisarovini i Otočcu osigurati će se prostor za provođenje aktivnosti koje će započeti u rujnu, a područni uredi Šumarsko-poljoprivredne savjetodavne službe i HZZ-a pomoći će u mobilizaciji korisnika.
Fokus u projektu je na nezaposlene mlade osobe, žene i osobe starije od 50 godina, kojima će biti omogućene praktične edukacije za pokretanje vlastite poljoprivredne proizvodnje te povezivanje s poduzećima koja svoju poslovnu politiku grade na prodaji isključivo hrvatskih poljoprivrednih proizvoda.
Korisnicima će biti predstavljen rad poduzeća HR-Koncepta d.o.o., koje već 10 godina vodi uspješne web portale za prodaju domaćih poljoprivrednih proizvoda Finoteka.com i FinotekaDostava.com te putem izravne dostave kupcima na kućni prag pokriva tržište Hrvatske, Slovenije i Austrije.
Osim povezivanja na sustav prodaje poduzeća HR-Koncept, korisnicima će se omogućiti i povezivanje s drugim hrvatskim poduzećima koja plasiraju isključivo domaće poljoprivredne proizvode.
Budući da su LAG-ovi Vallis Colapis i Frankopan akreditirani pri Ministarstvu poljoprivrede za provođenje decentraliziranog modela financiranja kroz mjeru 19 Programa ruralnog razvoja, ovaj projekt predstavlja i dobar primjer povlačenja sredstava iz dva europska fonda.
Aktivnosti koje će se ovdje pokrenuti sredstvima ESF-a biti će nadopunjene izravnim potporama koje krajnjim korisnicima LAG-ovi daju iz Programa ruralnog razvoja.