Održana završna konferencija projekta „Zapošljavanje kroz suvremeni pristup ponudi poljoprivrednih proizvoda“

Karlovac, 28.11.2019.

Predmet: Održana završna konferencija projekta „Zapošljavanje kroz suvremeni pristup ponudi poljoprivrednih proizvoda“

Danas je u restoranu Mandić u Karlovcu održana završna konferencija projekta „Zapošljavanje kroz suvremeni pristup ponudi poljoprivrednih proizvoda“ koji je provodila Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis s partnerima: poduzećem HR-Koncept d.o.o., Ženskom grupom Karlovac – Korak, Lokalnom akcijskom grupom Frankopan, Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom.

Projekt je provođen od 1. lipnja 2018. godine do 30. studenog 2019. godine, a financiran je od strane Europskog socijalnog fonda u iznosu od 999.512,66 kn (stopostotno sufinanciranje).

Cilj projekta bila je učinkovita provedba 3 županijske strategije razvoja ljudskih potencijala, a ciljane skupine dugotrajno nezaposleni mladi i žene, te nezaposleni stariji od 50 godina u ruralnim područjima Karlovačke, Zagrebačke i Ličko-senjske županije.

Rezultati koje smo ostvarili su sljedeći:

- Osnovano 6 klubova za zapošljavanje (u Ozlju, Dugoj Resi, Ogulinu, Slunju, Otočcu i Pisarovini)

- U rad klubova za zapošljavanje uključene 54 osobe (36 žena i 18 muškaraca)

- Održano ukupno 29 radionica u svakom klubu za zapošljavanje kroz koje su se obrađivale teme vezane uz mogućnosti korištenja Programa ruralnog razvoja u financiranju obrta i OPGova, učinkovitu prezentaciju proizvoda i ponudu direktno kupcu, korištenje internetskih alata u ponudi proizvoda, izrada poslovnog plana, ali i teme vezane uz osobni razvoj i prezentaciju kao što su samomotiviranje i postavljanje osobnih ciljeva

- Održano 60 tjednih sastanaka u svakom klubu za zapošljavanje koje su nezaposleni mogli iskoristiti za individualnu pomoć i podršku zaposlenika LAG-a i partnera na projektu

- Održano 6 koordinacijskih sastanaka partnera - Održane uvodna i završna konferencija za novinare