LAG FRANKOPAN NA 11. BOŽIĆNOM SAJMU U OTOČCU

bož saj 3

U Otočcu je održan dvodnevni, jedanaesti po redu, međunarodni Božićni sajam u okviru manifestacije „Advent u Otočcu“  u subotu i nedjelju 16. i 17. prosinca 2017. godine. Hvale vrijedan organizator ovog Božićnog sajma bila je Turistička zajednica Grada Otočca (član LAG-a Frankopan), uz supokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac, Grada Otočca, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

 

Svečano otvorenje 11. Božićnog sajma održalo se 16. prosinca u 11 sati u Gradskoj školskoj sportskoj dvorani u Otočcu. Dvodnevna manifestacija okupila je veliki broj izlagača (mahom OPG-ovci, obrti, udruge, poduzetnici) iz svih krajeva Hrvatske. Našli su se tu i članovi LAG-a Frankopan. Velike pohvale za kreativnost, vrijednost i maštovitost izlaganja upućujemo svojim vrijednim članovima LAG-a iz Otočca- Dječji vrtić Ciciban, Gačanka Otočac te OPG Bogdanić Helena. Na sajmu je, također, sudjelovao i sam LAG sa svojim promotivnim materijalima..

Na izložbeno-prodajnom sajmu izlagači su imali priliku predstaviti široj zajednici raznolikost proizvoda domaće radinosti, sve s ciljem vlastite promocije i prodaje svojih proizvoda. Tako se, na sajmu moglo pronaći za svakog po nešto, od domaćih proizvoda i prerađevina (likera, medova, đemova, ljekovitih pripravaka, maslinovog ulja, kolača, sireva, suhomesnatih proizvoda, voća, brašna, proizvoda od lavande, aronije, krema za lice… itd.) do tradicionalnih odjevnih predmeta i suvenira izrađenih u kućnoj radinosti te rukama i maštom djece iz vrtića. Također, posjetioci i izlagači mogli su uživati u izvedbama klape, tamburaškog sastava kao i iznenađenju za one najmlađe, a za to se pobrinuo Djed Božićnjak koji ih je zabavljao pjevanjem i plesom te darivanjem poklona.

Na kraju, možemo reći da je sajam pružio mnogo našim članovima, ali i svim ostalim izlagačima da pokažu svoj rad, međusobno se bolje upoznaju, razmjene iskustva i ideje te planiraju buduće zajedničke aktivnosti za dobrobit zajednice. Održavanjem ovakvih sajamskih manifestacija, na svojevrstan način oživljava se dio otočke povijesti.

bož saj 2

bož saj 5

bož saj 4

bož saj 1

12345