USPJEŠNO ODRŽANA 14. MANIFESTACIJA EKO-ETNO GACKA U OTOČCU

Eko 1

I ove godine, 14. put zaredom, održan je Eko-etno sajam u Otočcu - velika izložbeno-prodajna, a ujedno i velika gastro manifestacija koja već tradicionalno, iz godine u godinu, u centralnom gradskom parku okuplja veliki broj izlagača vlastitih proizvoda te ekipa koje se bore za titulu najbolje skuhanog lovačkog kotlića. Ova međunarodno prepoznata manifestacija održana je 22.7.2017. godine (subota) u Gradskom parku u Otočcu u organizaciji Turističke zajednice Grada Otočca, člana LAG-a Frankopan, a pod pokroviteljstvom Grada Otočca.


Izložbeno-prodajni dio manifestacije vrvio je mnoštvom lijepo uređenih i opremljenih štandova (45 izlagača), na kojima su OPG-ovi, poduzetnici i obrtnici, udruge, kao i pojedinci iz raznih krajeva Hrvatske, izlagali, prodavali i promovirali svoje proizvode i rukotvorine. U šarolikoj ponudi mogao se naći po detalj za svakoga - od proizvoda iz domaće proizvodnje poput meda, kolača, sira, sokova, pekmeza, brašna itd., do originalnih uradaka,domaćih rukotvorina, prigodnih suvenira, domaće izrađenih krema za njegu lica, seruma itd. Na sajmu su tako sudjelovali i članovi LAG-a Frankopan - OPG Bogdanić Helena iz Otočca, OPG Kolaković iz Otočca, Udruga „Gačanka“ Otočac te Velebitska udruga Kuterevo. LAG Frankopan je, također, imao svoj štand, na kojem su djelatnice LAG-a dijelile posjetiteljima i prolaznicima promotivne letke i materijale, informirale i podržavale svoje članove i dionike te promovirale postojanje i djelovanje LAG-a.
Osim izložbeno-prodajne ponude, posebno se mora istaknuti i gastro dio ove manifestacije - natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića na kojemu je, ove godine, sudjelovao iznimno veliki broj ekipa (26 ekipa). Vrlo zanimljivi i maštoviti bili su volonteri Velebitske udruge Kuterevo, člana LAG-a, koji su se također natjecali u kuhanju lovačkog kotlića.
Cijela manifestacija dodatno je obogaćena modnom revijom osmišljenom u svrhu promocije etno unikatnih odjevnih predmeta i modnih kombinacija. Također, kao popratni sadržaj, bila je organizirana bogata i maštovita igraonica za djecu.
Ova, hvale vrijedna, jednodnevna tradicionalna manifestacija imala je mnoštvo zadovoljnih posjetitelja, a njihovo raspoloženje podignuto je nastupom grupe „Vigor“ te je dobra zabava i ugodna atmosfera potrajala do kasnih noćnih sati.