LAG FRANKOPAN NA 10. BOŽIĆNOM SAJMU U OTOČCU

oc aed

U subotu i nedjelju, 17. i 18. prosinca 2016. godine, u Otočcu je održan dvodnevni, deseti po redu, Božićni sajam – Advent u Otočcu, tradicionalna godišnja manifestacija izložbenog karaktera. Vrijedni organizator ove manifestacije bio je član LAG-a Frankopan, Turistička zajednica Grada Otočca, uz supokroviteljstvo Županijske komore Otočac te uz partnerstvo Privredne komore Unsko-sanskog kantona.
Svečano otvorenje 10. Božićnog sajma održalo se 17. prosinca u 11 sati u Gradskoj školskoj sportskoj dvorani u Otočcu. Sajam je predstavljao mjesto na kojem su se, u predblagdanskom okruženju, okupili brojni poduzetnici, institucije, udruge i pojedinci te sugrađani kojima je organizator, uz zanimljivo druženje uz božićne pjesme, u veselom blagdanskom raspoloženju osigurao zabavni božićni program uz ponudu mnoštva darova, ukrasa i proizvoda vlastite proizvodnje iz svih krajeva Hrvatske.
Dvodnevna manifestacija okupila je veliki broj izlagača (mahom OPG-ova, obrta, udruga, poduzetnika) iz svih krajeva Hrvatske te izlagača iz Bosne i Hercegovine. Našli su se tu i članovi LAG-a Frankopan. Pohvale za maštovita izlaganja, kreativnost i vrijednost upućujemo svojim članovima LAG-a iz Otočca – Dječji vrtić Ciciban, Gačanka Otočac, OPG Bogdanić Helena, OPG Kolaković, Tomaić – Commerce d.o.o. te članu LAG-a iz Ogulina Poljoprivredna zadruga Ogulin. Također, i sam LAG je sudjelovao na izložbenom sajmu sa svojim promotivnim materijalima.
Svi izlagači sudjelovali su na izložbeno-prodajnom sajmu sa svojim proizvodima iz domaće radinosti, prvenstveno u cilju vlastite promocije i prodaje, ali ni zabave nije nedostajalo. Sajam je nudio široku i šaroliku paletu ponude, od domaćih proizvoda i prerađevina (likera, medova, đemova, ljekovitih pripravaka, kolača, sireva, suhomesnatih proizvoda, voća, brašna, proizvoda od lavande, aronije.. itd.) do tradicionalnih odjevnih predmeta i suvenira izrađenih u kućnoj radinosti te rukama i maštom djece iz vrtića.
Također, u sklopu manifestacije održana je i 1. Međunarodna konferencija o ženskom poduzetništvu u Otočcu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Otočac. Konferenciju je otvorila potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj. Cilj konferencije bio je progovoriti u javnosti o ženskom poduzetništvu, istaknuti njegovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji i Hrvatskoj, ohrabriti postojeće i potencijale poduzetnice na nove poduzetničke projekte te im pomoći u međusobnom umrežavanju radi razmijene znanja i iskustva, a u konačnici i potaknuti samozapošljavanje žena.
Posjetitelji i izlagači mogli su uživati u izvedbama nekoliko KUD-ova, klape, tamburaškog sastava, a na sajam je došao i Djed Božićnjak koji je darivao djecu. Također, svi posjetitelji i izlagači mogli su se okrijepiti nekim toplim napitkom na štandu koji se nalazio u vanjskom dijelu dvorane. Na kraju, možemo reći da je sajam pružio mnogo našim članovima – sviralo se i pjevalo, trgovalo, družilo, zabavljalo i uživalo. 

 

 

View the embedded image gallery online at:
https://lag-frankopan.hr/150-advent-u-otoccu-2#sigProId2b1a7a968e